Welkom

Museum

Publicaties

Contact

Links

 

 

“De Meester Vertelt” - 2008

De in Hunsel geboren Thieu Henkens (1941 – 2005) uit Maasbree neemt u mee naar het dorpse leven van de eerste helft van de twintigste eeuw.Thieu Henkens kon prachtig vertellen. Als hij eenmaal op de praatstoel zat, dan hing iedereen aan zijn lippen. Zijn favoriete onderwerpen waren de tradities en gebruiken in het dorpse leven van vroeger. Maar het bleef niet bij vertellen. Ook met de pen was hij vlot. Hij documenteerde zijn herinneringen in de vorm van persoonlijke anekdotes of verhalen uit tweede hand. De Historische Werkgroep Brede uit Maasbree, waarvan hij jaren voorzitter was, bundelde zijn werken tot een boek. Hierin komen de verhalen van typisch dorpse tradities uit vervlogen tijden op papier tot leven.

In het boek “De Meester Vertelt” wordt alles nog een keer, niet zelden op ludieke wijze, uitgelegd. De lezer krijgt een blik in de dagelijkse gang van zaken op de boerderij, op school en in het huishouden. Daarnaast staan de tradities van de Noord- en Midden-Limburgse dorpscultuur uit de vorige eeuw in de schijnwerpers. En dat alles in verhaalvorm.
Het boek kan besteld worden via telefoonnummer 077-4652268 (Ben Smets) of 077-4651723 (Louis Grubben).
Het boek kost € 10,00.

 

“Kroniek van de religieuzen verbonden met Maasbree” - 2004

Dit is een boek over de religieuzen uit Maasbree die hun pastorale taak elders hebben uitgevoerd en over de niet uit Maasbree afkomstige religieuzen die in Maasbree als geestelijke werkzaam zijn geweest.
Van deze uitgave zijn nog enkele exemplaren beschikbaar voor de prijs van € 10,00.
Voor informatie en bestellen van het boek kunt bellen naar telefoonnummer 077-4652268 (Ben Smets)
of 077-4651723 (Louis Grubben).

 

 

 

 

“Dat waren de oorlogsjaren” - 1994

Dit is een boek waarin het leven in Maasbree en de ervaringen van Maasbreese mensen in de oorlogsjaren 1940-1945 worden beschreven.
Ook allerlei aspecten met betrekking tot de oorlogssituatie zoals voedseldistributie, het verzet en de razzia´s worden vermeld. Geschreven door Louis Grubben en Nel Mulders. Het boek werd gepresenteerd.
Deze uitgave is uitverkocht.

 

 

 

“Niejs oet Bree” - 1992

Dit is een uitgave in boekvorm van de volledige verzameling van ”Niejs oet Bree”. Een krantje of informatieblad dat in de jaren 1947-1950 werd gemaakt en bestemd was voor de Maasbreese jongens in Nederlands-Indië en daarnaast ook voor de lokale bevolking.
Deze uitgave is uitverkocht.

 

 

 

 

 

© 2008 - 2017 De Brede